fredag 21 juli 2023

Telegram: 2,5 miljoner personer ansluter sig varje dag, säger dess grundare


 



Telegram: 2,5 miljoner personer ansluter sig varje dag, säger dess grundare

USA-generalen som är oroad över det fria ordets spridning i Latinamerika

Telegrams applikation får 2,5 miljoner nya användare varje dag, uppger dess grundare och VD, Pavel Dúrov, i en publikation som han publicerade på tisdagen på sin officiella kanal på plattformen.

”I början av detta år passerade vi 800 miljoner aktiva användare varje månad”, lyder texten. ”Vi är glada och tacksamma, även om denna massiva tillväxt också innebär högre kostnader för lagring och trafik för att serva våra användare”, tillägger han.

 

SJÄLV KAN JAG BARA INTYGA att Telegram är oerhört mycket bättre än till exempel WhatsApp, inte bara för att du slipper Censurens bödlar i Washington och Bryssel över dig med yxan färdig att hugga, utan rent teknologiskt är den överlägsen de flesta andra applikationer. För att inte nämna Metas Messenger, som förmodligen är den sämsta av applikationer med en radda av begränsningar.

I den internationella politiska konfrontationen som vi nu upplever, där USA:s hegemoni ställs på sin spets, dollarns successiva nedgång som internationell handelsvaluta, Kinas uppgång som en ekonomisk ledande kraft och USA:s/Natos/EU:s misslyckande att krossa den ryska ekonomin och nationen med sanktionspaket, har det nämnda också fått konsekvenser hos Imperiets olika nätverk som Facebook, Twitter, Instagram, med mera. Censuren har fått en motsatt effekt och när användaren blockeras, söker han andra utvägar. Och där kommer Telegram in.

En annan intressant applikation är Signal, som ger användaren en mycket större säkerhet av att inte få alla sina kommunikationer registrerade av Staten. Meddelandena har en hög krypteringsnivå.

 



RT:s ENORMA ÖKNING AV ANVÄNDARE i Latinamerika och Karibien har till och med fått generalen och den kvinnliga befälhavaren för USA:s Militära Sydkommando, LAURA RICHARDSON att gå i taket och utfärda varningar till USA-kongressen om att fatta beslut som bekämpar RT:s intressanta utveckling på den västra hemisfären som generalen påstår ”kväver demokratin” i regionen.

Den katalanske journalisten och politiske kommentatorn ANIBAL GARZÓN sammanfattade generalens uttalande på sitt Twitterkonto:

”Generalen för USA:s Södra Kommando, Laura Richardson, säger att hon är bekymrad över att Russia Today och Sputnik på spanska har 30 miljoner följare på sina nätverk. Hon är oroad över friheten att spansktalande folk har rätt till information som skiljer sig från den i Washington”.

Inget är som förr, Mrs. Richardson, inte ens på det som dina arbetsgivare skamfullt betraktade som sin ”bakgård” och dit dina militära styrkor skickades för att slå ned varje försök till nationellt oberoende och rätt för folken att själva forma sin framtid, som inbegriper rätten till fri information, press- och yttrandefrihet.

Var det inte denna devis ni förfäktade mot det socialistiska lägret?

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

Källa: RT på spanska: https://t.me/rtnoticias/49745

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.