lördag 29 juli 2023

Video: På Forat AFRIKA-RYSSLAND: ”Våra folk har sagt: ¡BASTA!, det räcker nu!”

 

Ibrahim Traorés direkta anklagelse mot imperialismen och nykolonialismen, företrädd av USA, EU men även mot afrikanska ledare, som i stället för att kämpa sida vid sida med sina folk, "uppträder som marionetter" för imperialismen och nykolonialismen.



På Forat AFRIKA-RYSSLAND: ”Våra folk har sagt: ¡BASTA!, det räcker nu!”

Den unge representanten för Burkina Faso, IBRAHIM TRAORÉ höll ett imponerande tal inför de afrikanska ledarna toppmötet i S:t Petersburg. ”Vi behöver afrikanska ledare som måste upphöra att uppträda som marionetter som dansar varje gång imperialismen tar ton”!

 

Ibrahim Traoré:

– De frågor som min generation ställer sig är följande:

– Vi förstår inte hur Afrika, med alla sina rikedomar i jorden och en generös natur, med ett överflöd av vatten och sol är den fattigaste kontinenten. Afrika är en hungrande kontinent och dess statschefer reser världen runt och tigger. Det finns många frågor utan svar.

– I dag har vi möjligheten att skapa en ny relation. Och jag hoppas att detta (Forat Afrika-Ryssland i S:t Petersburg) ska tjäna till att ge en bättre framtid för våra folk.

– I dag står vi inför de mest barbariska och våldsamma utryck av imperialismen och nykolonialismen. Vi påtvingas fortfarande slaveriet. Våra föregångare har lärt oss att slaven som är inte kapabel att anta ropet på uppror, förtjänar att fortsätta leva med sin klagan.

– Problemet är att åse afrikanska statschefer som inte bidrar med någonting till folkens kamp. Ledare som sjunger i samma tonart som imperialismen, som behandlas som om de vore dess (imperialismens) ministrar och som inte respekterar de mänskliga rättigheterna. Att bara står här och hålla tal räcker inte, det är skamligt. Vi behöver afrikanska ledare som måste upphöra att uppträda som marionetter som dansar varje gång imperialismen tar ton.

– Våra folk har sagt: ¡BASTA! det räcker nu!

– Leve våra folk, värdighet för våra folk!

– Seger för folket!

– Fosterlandet eller döden”!

VIDEO:
Ibrahim Traorés tal inför forat:






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.