torsdag 13 oktober 2022

Inkvisitorerna tar över Kungliga Musikaliska Akademien som nu jagar ryssar!


 

Den fascistiska häxjakten skärps i Sverige:

Inkvisitorerna tar över Kungliga Musikaliska Akademien som nu jagar ryssar!

Kungliga Musikaliska Akademien utesluter den världsberömde ryske dirigenten Valery Gergiev som utländsk ledamot i Akademin!

Beredningen av detta ärende har varit viktig och behövt ta en viss tid. Kungl. Musikaliska Akademien tar tydligt ställning mot Rysslands invasion av Ukraina, men vi sysslar inte med åsiktsregistrering [¡SIC!]. I Sverige råder yttrandefrihet, men den här situationen är unik. Akademien ska inte associeras med en person som så otvetydigt stödjer en regim som hotar med kärnvapenkrig. Vi tänker inte välja samma strategi som Valery Gergiev, nämligen tystnad”[1].

Den kommentaren gör Fredrik Wetterqvist, akademiens ständige sekreterare, under ”beskydd” av Konungen som högsta boss för akademin och gift med en dotter till en av det tyska Hitlerjugends ledare som emigrerade till Brasilien efter kriget, en ”svensk” drottning som också är den första ledamoten i Akademin.

Nazimisstankar under kriget

Och det var samma Nazityskland som den Kungliga Musikaliska Akademien misstänktes ha varit sammanflätad i kontakter och ledamöter under kriget. Samma akademi som till och med förekommer i skrivningarna av den utredning om nazismens historia som regeringen tillsatte 2006.

Vad Akademin nu gör är just det motsatta vad Wetterqvist tydligen känner sig föranledd att uttrycka i sin kommentar, nämligen att Akademin sysslar med ”ÅSIKTSREGISTRERING” i bästa Gestapo & McChartystil och denna epoks moderna kättare.

Wetterqvist föregångare på posten som akademiens ”ständige sekreterare” var Kurt Atterberg. Efter andra världskriget anklagades han för nazistsympatier. En utredning inleddes och ”Utredningen kunde varken bekräfta eller AVFÄRDA misstankar om nazistsympatier. Emellertid blev Atterberg efter kriget marginaliserad och utfryst av sina svenska tonsättarkolleger”, skriver Wikipedia i sitt porträtt och tillägger att ”det finns antisemitiska stråk i Atterbergs korrespondens och språkbruk”.

 

VAR SKA DETTA SLUTA? Sansade människor med ett uns av demokratiskt sinne och med historiskt minne minns den antikommunistiska häxjakten under det kalla kriget i USA, där senatorn Joseph McCarty genomförde förhör till och med av Hollywoodstjärnor. De som förhördes misstänkliggjordes på alla sätt, om du inte anslöt dig till det antikommunistiska korståget, utpekades du för att vara en landsförrädare i tjänst hos Moskva. Arbetare misstänkta för kommunistsympatisörer svartlistades och avskedades.

Och nu är det tydligen ryssar, ukrainare eller andra som avkrävas i diverse institutioner och organisationer på en ”sanningsförklaring”; ”Är du för eller mot Putin”! Är du för, åker du ut! Det hela påminner starkt om rasismen i USA mot de svarta., nu utbytt till ett ryskt påbrå.

 


Åsiktsregistrering på svenska universitet

Sverige börjar likna tiden för Inkvisitionen eller när kvinnor brändes på bål eller dränktes. Häxjakten har gått mycket långt. I andra länder skjuts du för att du som journalist skriver ”fel”. Igår mördades här i Honduras en ung journalist som drogs ut från sin bostad i huvudstaden i bara underkläderna, bands och sköts rakt i ansiktet av de två polisuniformerade gärningsmännen. Sedan 2011 har 95 kollegor mördats. I år har fem kollegor begravts.

Men den Kungliga Musikaliska Akademien är inte ensamma om hat- och häxjakten mot allt ryskt. På universiteten plockas arbetsmiljöombud och andra förtroendevalda in till universitetsledningen för att mer eller mindre avkrävas en liknande förklaring som den ryske dirigenten avkrävdes på. Men samma universitetsmyndigheter dementerar i likhet med den Kungliga Musikaliska Akademien att de ”absolut inte sysslar med åsiktsregistrering”.

Det är hårresande att den högsta akademiska institutionen i landet nu har lagt locket på för alla akademiska och andra diskussioner, en institution som är skapad för just det, debatt och meningsutbyte där idéer och argument konfronteras. Det har påståtts att det är detta som är delar av demokratins innehåll, men det demokratiska Skymningslandet är nu annalkande.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

[1https://www.musikaliskaakademien.se/pressrum/nyheter/valerygergievuteslutssomledamotikunglmusikaliskaakademien.3774.html


Kungliga Musikaliska Akademiens ledning:

Beskyddare

H.M. KONUNGEN

Förste ledamöter

H.M. DROTTNINGEN
H.K.H. KRONPRINSESSAN
PRINSESSAN CHRISTINA FRU MAGNUSON

Samt ytterligare ett 40-tal ledamöter.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.